Lekdetectie in Hilversum nodig? Bel

Leiding lekkage! Wat nu?

Leiding lekkage is eigenlijk een overkoepelende naam voor twee verschillende soorten lekkages. Onder deze noemer verstaan we namelijk een lek in uw waterleiding. Natuurlijk zult u begrijpen dat het hier om twee soorten volledig andere lekkages handelt met ieder hun eigen problematiek en aanpak.

We gaan hier de waterleiding lekkage nader bekijken. Indien u een lekkage in een waterleiding heeft geconstateerd, dan is eigenlijk de eerste stap altijd het afsluiten van de hoofdkraan. Deze vindt u meestal direct bij uw watermeter.

Zelfs na het afsluiten van de hoofdkraan is het mogelijk dat er nog enige tijd druk op de waterleiding blijft staan. Deze druk zal echter langzaam minder worden, doordat het lek deze laat afnemen.

Is de lekkage ontstaan in een zichtbare leiding, dan kunt u deze (wanneer u een beetje handig bent) zelf repareren. Wanneer het echter een lekkende leiding in uw vloer, muur of plafond betreft, dan wordt het opsporen en de reparatie een stuk ingewikkelder. Op zo’n moment is het verstandig om er een vakman bij te halen!

Lekkage waterleiding opsporen

Een “onzichtbare” lekkage kunt u eigenlijk alleen maar zelf opsporen door te gaan breken. Dit is zeer onverstandig daar de bron van een waterlekkage heel gemakkelijk op een andere plek kan zitten, dan de zichtbare schade.

Gelukkig kan een lekdetectie expert u daar bij helpen. Door speciale lekdetectie apparatuur te gebruiken kunnen wij het lek namelijk voor u vinden zonder enig hak- of breekwerk. Zodra het lek is gelokaliseerd kunnen wij met minimaal sloopwerk het lek verhelpen.

Kosten en verzekering

In de meeste gevallen worden de kosten van een lekkage aan uw waterleiding en de gevolgschade gedekt door uw verzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de lekkage niet is ontstaan door eigen toedoen of door achterstallig onderhoud. Dat valt namelijk niet onder de dekking.

Wanneer de lekkage is verzekerd of niet, het is altijd verstandig om voor ons te kiezen. Wij zijn de goedkoopste van Nederland en uw lekkage wordt door ons snel gevonden en gerepareerd, zodat u niet dagen afgesloten bent. Tevens kunnen wij ook de gevolgschade voor u herstellen en maken wij een rapportage voor uw verzekeraar.

Last van een lekke leiding, aarzel niet en bel ons direct!

leiding lekkage afbeelding